Voetreflexmassage

Voetreflex(zone)massage, voetreflextherapie, voetreflexologie gaat uit van het holistisch mensbeeld, dat wil zeggen de mens is een eenheid van lichaam en geest. Als lichaam en geest in harmonie zijn, spreken we van gezondheid. Bij verstoring van dit evenwicht spreken we van ziekte. Voetreflex(zone)massage bestaat al zo’n 4000 jaar in China en India. In de 19e eeuw is het in Amerika verder ontwikkeld.

De voet weerspiegelt het hele lichaam. Elk orgaan en elk lichaamsdeel vinden we in de verhouding 1:7 terug op de voet. Voetreflex(zone)massage werkt zowel op fysiek als op mentaal en emotioneel niveau. Door het masseren van bepaalde reflexzones op de voeten wordt de doorbloeding, de energiedoorstroming en het zelfgenezend vermogen gestimuleerd. Dit leidt tot betere gezondheid, vitaliteit en ontspanning van lichaam en geest.

Ik werk bijna altijd met de Chinese massagetechnieken. Dit houdt in dat ik niet alleen met de duimtechniek werk, maar vaker met ontspannen handen en druk vanuit mijn lichaam. Daarnaast werk ik niet alleen op de reflexzones op de voeten, maar masseer ik ook de reflexzones, energiebanen of meridianen en acupunctuurpunten op de onderbenen, knieën, handen en armen. Ook pas ik soms oorreflex en gezichtsmassage toe.

 

Een kort overzicht van wat voetreflexmassage doet:

• Creëert algehele ontspanning en welbevinden
• Stimuleert de bloedcirculatie
• Bevordert de zuurstof- en voedingsstofvoorziening, en ook de afvoer van afvalstoffen

Verbetert de zenuw- en hormoonfuncties