Kleurenpunctuur

Sinds september 2016 volg ik de opleiding voor licht- en kleurentherapie. Ik heb voor deze aanvulling gekozen, omdat deze therapie in het verlengde ligt van Voetreflexzonetherapie, maar ook omdat je met kleurentherapie beter achter de oorzaken van klachten kunt komen. Inmiddels blijkt het ook verrijkend voor mijn praktijk te zijn.

Zonder licht is er geen celstofwisseling mogelijk. De kanalen, die licht geleiden, komen precies overeen met de energiebanen/meridianen zoals die ook bekend zijn bij de voetreflextherapie. In de basis is ons lichaam in feite een fotocel, die via licht van energie en informatie wordt voorzien.

Na het uitzoeken welke behandeling voor jou als cli├źnt het meest geschikt is, houd ik een speciale lichtpen op (acupunctuur)punten en zones op de huid. Afhankelijk van jouw klacht wordt een specifieke kleur ingestraald.

Elke kleur heeft een specifieke uitwerking. Van sommige kleuren word je vrolijk, bv. oranje en rood werken stimulerend en verwarmend, brengen je in beweging. Van blauw word je rustig en werkt heel goed tegen stress en hoge bloeddruk.

Geïnteresseerd? Maak een afspraak met mij voor een analyse en je komt er misschien achter waar je klachten vandaan komen en met kleurenpunctuur kan de balans mogelijk hersteld worden!